• Kulinarika

  Gaggan: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji Azije?
  Bangkok opevajo kot svetovno prestolnico poulične hrane, toda tajska prestolnica ima tudi čedalje močnejše zaledje vrhunskih restavracij. Na samem vrhu je Gaggan z visoko indijsko kuhinjo.

  Azija

  Foto: Pakistanska kolonialna dediščina - od veličastnih vil do ruševin
  Ko so britanski kolonialisti leta 1947 ob izgredih in pobojih, ki so spremljali rojevanje nove države, na hitrico zapustili jug Azije, so za seboj v prestolnici Karači zapustili neprecenljivo ...

  Svet

  Tuol Sleng - kamboški zapor največjih grozodejstev človeštva
  Tako lažen občutek spokojnosti in lepote dajejo cvetovi plumerije, ki se razcvetajo na dvorišču Tuol Slenga, verjetno najbolj zloglasnega zapora na svetu.

  Azija

  Foto: V Altaju na Kitajskem, rojstnem kraju smučanja
  Na skrajnem zahodu Kitajske si Sulita nadene svoje smuči in se napoti v zimsko jutro. Temperatura je 30 stopinj pod ničlo.

  Vagabund

  Samo na Grenlandiji: Plaža, na kateri lahko smučate
  Ko plujete po kristalno modrem morju ob zahodni obali Grenlandije, se pred vami naslika zelen otok, obdan z belimi ledenimi gorami. Dobrodošli na otoku Disko.

  Zanimivosti

  Mar-a-Lago, Trumpov floridski peskovnik - petični klub in situacijska soba hkrati
  Donald Trump, ki je svojega predhodnika Baracka Obamo obtoževal, da namenja preveč časa golfu, je preživel več kot tretjino svojega predsednikovanja v dopustniških rezidencah.

  Novice

  Na Kitajskem odprli najdaljši stekleni viseči most na svetu
  Kitajska je od konca leta bogatejša še za eno znamenitost, ki nedvomno ni za tiste, ki jih je strah višine - v parku Hongjgu v severovzhodni provinci Hebei so odprli najdaljši viseči most s stekleno ...
 • Kazalo
  " "