FuTurist
slice
Direktorica, ki je poleti pastirica
Mlekarna Planika postaja s svojo ponudbo vse pomembnejši turistični akter, 16. januar 2018 ob 06:23 "Neka direktorica večje firme mi je nekoč dejala: 'Ma, Anka, kaj se ti toliko sekiraš za tvojo mlekarno? Če ne bo šlo, boš šla pa drugam.' Ampak, kam pa naj jaz grem? To ni Ljubljana. Jaz grem lahko ...
44
"Ne upam si napovedati, kdaj bo tudi druga svetovna vojna postala turistični produkt"
20
16. december 2017 ob 07:07 Janko Boštjančič, prvi mož Parka vojaške zgodovine, je eden tistih entuziastov, ki so verjeli, da je turizem v Pivki lahko še kaj drugega kot le gneča na cesti in mimovozeče se avtomobilske kolone ...
"Izvirni greh Prekmurja je nizkocenovni turizem"
39
15. julij 2017 ob 06:27 Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase.
"Cel svet verjame, da je Ernest Hemingway bil na soški fronti. Pa ni."
20
3. april 2017 ob 06:20 Kobariški muzej je posebnež med sorodnimi ustanovami. Velja za drugi čudež pri Kobaridu, saj je bil kmečki dvorec furlanskega tipa po potresu leta 1976 zapuščen in kar petnajst let prazen.
"Na žalost se italijanski nacionalizem ne konča v kuhinji in na krožniku"
39
19. januar 2017 ob 06:24 “Sodelovanje turističnih delavcev – tu stvari ne gredo dobro. V času Jugoslavije je bila med Brdi težka meja. Smo se slišali v želji sodelovati. Danes, ko meje ni, se ne slišimo več.
Batagelj: Googlu smo odločno rekli ne, ko je hotel snemati Postojnsko jamo "Jezi me, ker vedno občudujemo nekaj, kar je daleč stran od nas. Ne znamo pa dvigniti brade in reči - to je naše. To morate videti. To morate občudovati. To morate priti gledat."
144

FuTurist

Turizem ni samo način življenja. Je tudi stanje našega duha. Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe vas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na vse to in še več iščemo odgovore v novem podkastu FuTurist.

Ture avanture
Kazalo