Zimski športi
slice
Ilka Štuhec na prvem treningu z 18. časom
Tekma bo v soboto ob 10.00, 24. januar 2019 ob 12:29 V Garmischu so ženske opravile prvi trening pred sobotnim smukom, ki bo tudi zadnji pred svetovnim prvenstvom v Areju. 
Za bolečine Vonnove kriva poškodba živca v nogi
33
23. januar 2019 ob 18:15 Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, ki se je prejšnji teden vrnila v karavano svetovnega pokala v Cortini, je potrdila, da zaradi poškodbe ne bo mogla nastopiti na četrtkovem prvem treningu smuka v Garmischu.
Letošnji Kitzbühel ne bo eden najtežjih, a Mišnica bo spet nastavila past
16
23. januar 2019 ob 13:00 Mišnica v Kitzbühelu velja za morda najbolj zloglasni odsek smuka v Kitzbühelu, toda, kot pravi Andrej Šporn, "imajo tam težave le turisti in gledalci, saj smukači v tistih 60 metrih letijo po zraku."
Grmova po kratkem programu na 15. mestu
23. januar 2019 ob 18:44 Daša Grm je na evropskem prvenstvu v umetnostnem drsanju v Minsku uspešno opravila kratki program. 27-letna Celjanka se je v prosti program uvrstila s 15. oceno. Zbrala je 53,50 točke.
Slivniku v slalomu najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih
3
23. januar 2019 ob 15:26 Parasmučar Jernej Slivnik je uspešno končal nastope na svetovnem prvenstvu za smučarje invalide v Kranjski Gori. V slalomu je končal na 10. mestu v kategoriji sedečih smučarjev.
Mayer najhitrejši "prvi dan" Kitzbühela, Hrobat 21. Avstrijec Matthias Mayer je dobil prvi trening smukačev pred sobotno preizkušnjo za svetovni pokal na sloviti progi Streif v Kitzbühelu.
6
V Kitzbühel s spomini na predstave Cucha, Šporna in Millerja Noge so pekle že na polovici, nam je po odličnem nastopu v Wengnu priznal Martin Čater, ki je bil presenečen nad 8. mestom v smuku, saj je imel občutek, da gre po dolgi ravnini prepočasi.
6
Najboljša slovenska "lisička" potrdila nastop v Mariboru Ilka Štuhec bo kljub natrpanemu urniku tekmovala na letošnji Zlati lisici, in sicer bo nastopila na petkovem veleslalomu, kar bo seveda svojevrsten magnet za vse gledalce.
12
Slivnik domače svetovno prvenstvo začel s 17. mestom V Kranjski Gori se je začelo svetovno prvenstvo za športnike invalide v alpskem smučanju. Prvi dan tekmovanj je Jernej Slivnik v veleslalomu osvojil 17. mesto.
2
Slivnik kljub poškodbi nared za SP v Kranjski Gori Danes se bo v Kranjski Gori začelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju za invalide. Čeprav ima precej težav s poškodbo rame, bo na štartu domačega tekmovanja tudi edini slovenski tekmovalec Jernej Slivnik, ki ga danes čaka nastop v veleslalomu.
Kraft v Zakopanah prekinil dolgo avstrijsko sušo Stefan Kraft je dobil tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Zakopanah in Avstriji prinesel prvo zmago po Planici 2017. Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc na 7. mestu.
89
Mikaela Shiffrin osvojila Cortino, Ilka Štuhec prvič odstopila Hitri konec tedna za alpske smučarke v Cortini d'Ampezzo se je zaključil z zmagoslavjem Mikaele Shiffrin na superveleslalomu. Ilka Štuhec je po drugem in tretjem mestu na obeh smukih v nedeljo odstopila sredi proge zaradi preveč direktne linije smučanja.
87
Johannes Boe dobil ciljni šprint z Eberhardom Tekmo biatlonskega skupinskega štarta za svetovni pokal v Ruhpoldingu je dobil Norvežan Johannes Thingnes Boe in še povečal prednost na vrhu skupnega seštevka.
2
V dvajseto gre rado: Noel preprečil avstrijsko slavje v Wengnu Francoz Clement Noel je zdržal pritisk in v finalu dobil prestižni slalom za svetovni pokal v Wengnu. To je bil njegov 20. slalomski nastop za svetovni pokal v karieri.
84
Lindsey Vonn Ne želim še končati, vendar pa ne morem več nadaljevati. Zelo težko mi je, bolečina je premočna. Moje telo mi govori, da ima dovolj. Zato možnost, da bi se prihodnje leto vrnila v Cortino kot tekmovalka, ne obstaja.
14

Izbor
Citat za prebrat
link
Emiliano Sala
1
23. januar 2019 ob 07:00 Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu, saj jutri začenjamo treninge. Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste ... Oče, resnično me je strah.
Več novic ...
Anketa: 21. januar 2019 ob 18:12

Koliko medalj bo Slovenija osvojila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju?

nobene
eno
dve ali več
Arhiv
Kazalo