Košarka

Dodaj v

Kokoškov: Luka Dončić je velik ambasador Slovenije

MMC-jev intervju z Igorjem Kokoškovom
11. januar 2019 ob 06:39
Dallas - MMC RTV SLO
"Luka Dončić postaja superzvezdnik," je v intervjuju za MMC odločno povedal nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov, ki je kot prvi evropski trener prevzel vodenje moštva Lige NBA.
Igor Kokoškov že 18 let deluje v Ligi NBA. Do zdaj je bil pomočnik v številnih moštvih, med drugim tudi v Detroitu, s katerim je leta 2004 osvojil šampionski prstan. Pred letošnjo sezono je pri Phoenixu, kjer je že deloval med letoma 2008 in 2013, dobil mesto glavnega trenerja. Foto: AP

47-letni srbski strokovnjak, ki na slovenski klopi na uradni tekmi sploh ni doživel poraza in je izbrano vrsto v Carigradu popeljal do zgodovinskega slavja na evropskem prvenstvu, je pred sezono postal glavni trener Phoenix Sunsov, lani najslabše ekipe lige. Sonca imajo zelo mlado moštvo, za zdaj pa jim v tej sezoni rezultatske krivulje glede na lansko (še) ni uspelo dvigniti navzgor.

Kokoškov, ki navdušuje s svojo preudarnostjo in mirnostjo ob parketu, ko zna v pravem trenutku potegniti pravo potezo, je v Dallasu, kjer so gostitelji z Luko Dončićem slavili s 104:94 in prekinili niz sedmih porazov na medsebojnih tekmah, v pogovoru za MMC spregovoril o zahtevnosti dela v NBA-ju, kjer je sicer že od leta 2000, z izbranimi besedami pa se je dotaknil tudi Dončićevih imenitnih predstav.


Dončić nasul 30 točk in končal črni niz Dallasa proti Sunsom

Kaj vam pomeni, da ste kot prvi Evropejec sedli na mesto glavnega trenerja v Ligi NBA?
V zadnjem času nisem veliko razmišljal o tem, a je seveda to lepa in velika stvar. Dolgo se ukvarjam s tem poslom. Vse se je dogajalo zelo na hitro in nisem imel veliko časa, da bi o tem razmišljal. Seveda sem bil vznemirjen in izjemno vesel. Je pa res šel ves proces zelo hitro in ekspresno sem se moral odločiti. Jasno, sem presrečen, izjemno zadovoljen in ponosen, da sem dobil priložnost. Tu sem vendarle že 18 let, večino svojega košarkarskega življenja. Kot pravimo, dobra zgodba za vnuke, da bodo vedeli, kaj je dosegel njihov dedek.

Poleti so Phoenix Sunsi prvič imeli na naboru prvi izbor. Odločili so se za centra z Bahamov DeAndreja Aytona. Foto: Reuters

Vendarle je to stopnica nad vsem. Ko ste prejeli ponudbo Phoenix Sunsov, kakšen izziv vam je predstavljala?
Res je to stopnica višje. V Phoenixu imamo mlado ekipo in čaka nas veliko dela, da postanemo boljši. Nimamo impresivne sezone, kot pravim, imamo veliko neizkušenih igralcev, mladih, ki pa so nadarjeni. Čakamo, da se razvijajo. Seveda je to velik izziv. Trenerski posel je že sam po sebi izziv. Se zavedam, da nas čaka veliko dela. Res ni lahko, a sem zadnji, ki bi se pritoževal. V tem poslu tega ni.

Kot pravite, imate zelo mlado zasedbo. Ekipa ima poleg tega za sabo slabo sezono. Je težko prevzeti moštvo, ki se je znašlo v takem položaju, kot se je Phoenix?
Nisem v položaju, da bi izbiral delo, ampak delo izbira mene. Ko sem dobil poziv, ni bilo kalkulacij. Lahko bi morda čakal kaj drugega, a sem brez kakršne koli dileme sprejel ponujeno veliko priložnost. Phoenix je ob Beogradu moje drugo mesto. Tu živi moja družina in na neki način sem se vrnil domov, saj sem bil tu že pet let. Tako ima vse neko svojo logiko. Delo predstavlja res velik izziv, ni niti malo lahko, a se prav nič ne pritožujem.

Je cilj vodstva franšize obnova oziroma zgradnja ali razvoj nove ekipe, t. i. 'rebuild'?
Moj ni, saj to ni razvojna liga, Evroliga, Evropski pokal … Z vsem spoštovanjem do vseh lig, ampak to je najmočnejša na svetu. G-liga je za razvoj, v NBA-ju pa ni namen razvoj igralcev. Tu gre le za zmago ali poraz. Dober si, kolikor imaš zmag. Lahko je sicer zgradnja moštva neki koncept, ampak mi se za tem ne bomo skrivali. To ne sme biti nikakršen alibi, da se tekma ne dobi. V tem brutalnem poslu štejejo samo zmage in porazi. Število zmag določa, kako dober si. Besede 'rebuild' ne uporabljamo v našem slovarju. S fanti, ki jih imamo, poskušamo dobiti vsako tekmo. Res smo mladi, imamo tri novince, tudi Devin Booker je star šele 22. Igralci morajo čutiti, da jih spoštuješ, jih imaš rad in verjameš vanje, da skupaj rastejo kot ekipa.

Seveda so to nepozabni spomini. Nekaj, česar se bom z veseljem spominjal vse življenje. To je bil lep in srečen trenutek, eden najlepših v karieri. Naredili smo skupino zlatih fantov. Nekaj, kar ostane v večnem spominu. Kot pravijo, igralci zmagujejo, trenerji pa izgubljajo tekme. Vse se nam je takrat izšlo. Dragić je bil na vrhuncu, Dončić je prihajal, potem sta tu Vidmar, Prepelič, da ne naštevam vseh. Bila je zmagovita celota.
Igor Kokoškov o evropskem naslovu s Slovenijo

Na Zahodu imate zares zahtevno in zgoščeno konkurenco.
Res je, ni slabih ekip in posledično ni lahkih tekem. Za nobeno tekmo ne moremo reči, to bomo pa zagotovo dobili. Vsaka je trd boj in na vsaki moramo dati res vse od sebe, da bi prišli do uspeha. Naša naloga je, da se s tem spopadamo. Smo profesionalci in, kot pravim, vsako tekmo poskušamo dobiti, ne glede na to, kdo stoji na drugi strani.

Trenutno je na Zahodu v najboljšem položaju moštvo Denver Nuggets. Katera ekipa vas je sicer do zdaj v tej sezoni najbolj navdušila?
Ukvarjam se z ekipami, s katerimi trenutno igramo, ampak res je, da Denver igra odlično. Nikola Jokić raste kot igralec in mislim, da ni nihče, recimo, pred tremi leti pričakoval, da bo postal tak kaliber igralca, da bo kandidat za tekmo zvezd in celo za MVP-ja rednega dela. Zagotovo so oni ekipa, ki je naredila največji preskok in korak naprej. Če je Denver na Zahodu, pa recimo za Vzhod lahko podobno rečemo za Milwaukee, ki je prav tako izvrstna ekipa. Igrajo dobro, verjetno tudi nad pričakovanji, a ekipa sledi najboljšemu posamezniku. Giannis Antetokounmpo se je razvil v superzvezdnika. Popolnoma je posvečen igri in je edinstven igralec.

Z odličnimi predstavami Dončić Kokoškova ni presenetil. Foto: AP

Omenili ste dva izvrstna evropska košarkarja. Vi ste zdaj v vlogi trenerja, Luka Dončić prednjači med novinci … Evropska košarka ima vse pomembnejšo vlogo v Ligi NBA, kajne?
Govorimo o globalizaciji košarke, ki traja že 20 let. Ni nič novega. Če je zdaj za igralce lažje? Da si tu, moraš biti dober. O tem ni dvoma. Informacije se zdaj lažje širijo, vrata lige so bolj odprta, a, kot poudarjam, ni tukaj nihče po naključju in nič ni podarjeno. Vse je odvisno, kako dober košarkar si. Liga NBA je preprosto velik šovbiznis. Kdor je najboljši, ima ogromno pozornosti. Ni pa tu kakršne koli protekcije. Ni pomembno, od kod je igralec. Ali je evropski košarkar, Slovenec, ni pomembno. Če si dober, si tu.

Trikrat ste se do zdaj pomerili z Dallas Mavericksi, kjer izvrstno igra vaš nekdanji varovanec v reprezentanci Luka Dončić. Vas je presenetilo, da si je tako hitro izboril tako pomembno vlogo?
Ni me presenetil. Kot igralec je naredil vse korake, kot jih je moral, in se razvijal. To je še en korak naprej, kot jih je delal do zdaj. Vse korake, ko je odšel iz Slovenije, ko je iz mladinske ekipe prišel v prvo ekipo Reala Madrida in zdaj naprej, je naredil pravilno. Z vsakim izzivom se je znal spoprijeti. Gre za vsestranskega in nesebičnega košarkarja, ki se odlično znajde v vlogi organizatorja igre. Dosega veliko točk, napredoval pa je tudi v obrambi. Udobno se počuti v položaju, kjer je zdaj. Ima veliko podporo organizacije. Res se je znašel v dobrem položaju. Presrečen sem zanj, samo tako mora nadaljevati.

Slovenijo je z njim zajela prava NBA-evforija. Za veliko navdušenja pa je poskrbel tudi v ZDA, kajne?
Lepo je to slišati in prav je tako. Vsi tu vedo, kdo je Luka Dončić. Seveda verjetno ni take evforije, kot je v Sloveniji, ampak ga podrobno spremljajo. Dokazal je svojo vrednost. Postaja oziroma on je bodoči superzvezdnik. Vse to mu uspeva. Ima veliko vrednost kot igralec in tudi za medije. Veliko ima medijske pozornosti, in to ne samo v Dallasu, ampak po celi ligi. Naredil je velike korake. Evropska in slovenska košarka morata biti ponosni nanj. Res je velik ambasador Slovenije.

Igor Kokoškov – ko je v vsakem trenutku vsaka odločitev prava

Pred dobrim letom dni ste s Slovenijo postali evropski prvaki, zdaj pa je reprezentanca ostala brez uvrstitve na svetovno prvenstvo. Tudi vi ste bili kritični do Fibinega sistema kvalifikacij. Ste še vedno takega mnenja?
Tako pač je in ne bo se spremenilo. Kakršno koli mišljenje imamo, ta okna so tu. Mislim, da to ni dobro za evropsko košarko, a se ne bo spremenilo. Države oziroma zveze, kot je slovenska, se preprosto morajo prilagoditi. Lahko se lobira, pritiska za spremembe, a do njih zagotovo še nekaj časa ne bo prišlo. Pravim, da je treba nadaljevati trdo delo. Vsaka selekcija ima svoje probleme. Slovenija je majhna in računa na vsakega kakovostnega košarkarja. Kdor koli iz Evrolige ali NBA-ja manjka, se to seveda močno pozna. To ni dobro, a tako je in treba je sprejeti. Treba je delati, in kot pravim, hkrati lobirati za spremembe, da nekoč pride do njih, a bo za to treba še nekaj časa.

Iz Dallasa


Tilen Jamnik

Tilen Jamnik, <a href="https://twitter.com/TilenJamnik">@TilenJamnik</a>
Prijavi napako
Komentarji
profich
# 11.01.2019 ob 07:14
Kak Kokoskov ve... iztok cop je pravi ambasador
marelnd
# 11.01.2019 ob 07:17
G. Kokoškov, tudi sam ste bili.
In hvala za to.
Celjan27
# 11.01.2019 ob 08:11
Kvisko75:

Tako kot povprecen Slovenec ne zna iz glave nasteti vsaj 10 ameriskih zveznih drzav, tako povprecen American ne bo nikoli znal pokazati Slovenije na mapi.

Je pa res, da je zaradi Luke, ki je ze zdaj nas najbolj prepoznaven brend vseh casov, povprecen American vsaj slisal za Slovenijo...
Binder Dandet
# 11.01.2019 ob 08:37
@Slovan65:
"Iz sicer čisto v redu fanta so naredili težko neprebavljivo nehiško žajfnico namenjeno gospodinjam."

Tvoje mnenje. Ne mnenje večine.
dule95
# 11.01.2019 ob 07:38
Iztok Čop se ne strinja, da je Dončić ambasador Slovenije
mihatirs
# 11.01.2019 ob 07:07
je mal sramezljiv ker ma aytona pr seb...drugace bi javno rekel da je 2 klasi nad vsemi novinci ki spravjo skp 2 dobre tekme pa 3 slabe...medtem ko doncic 35 dobrih pa 2 slabe
kolesar666xl
# 11.01.2019 ob 09:19
@Slovan65

Iz sicer čisto v redu fanta so naredili težko neprebavljivo nehiško žajfnico namenjeno gospodinjam.

a mi lahko prosim pojasniš ta besedni biser?
papan
# 11.01.2019 ob 09:04
Tudi vam g. Kokoškov, hvala za velike trenutke slovenske košarke!
igorico
# 11.01.2019 ob 08:18
Vsak dan oddajmo glas za naša allstarovca Gorana in Luko!

Vsak lahko z zelo malo truda odda 4 glasove na dan na dan in to z enim naslovom e-poste - uporabiti je treba 4 različne načine. Google Search, vote.nba.com, NBA mobile app, Google Assistant (Telefonu rešeč "OK, Google, Talk to NBA All Star").

Danes šteje glas dvojno.

Ajde gremo!
Mihaelov
# 11.01.2019 ob 07:01
Step Magic Beck Luka
zapravico
# 11.01.2019 ob 08:44
Najbolj mi je všeč,ker Luka ameriški komentatorji že kličejo Luka magic.Drgač me je pa sram ker živim med samimi tepci.
Hijena
# 11.01.2019 ob 08:09
Ves denar, ki ga država nameni za prepoznavnost Slovenije, bi lahko, namesto v neposrečene projekte, razdelila med športnike po ključu mednarodne prepoznavnosti in pa seveda Melaniji Trump.

Že samo LD77 promovira Slovenijo bolj, kot ne vem kakšen EXPO itd.,
mile952
# 11.01.2019 ob 09:50
Zdaj pa že malo preveč nekateri smešite Iztoka Čopa zaradi tiste nerodne izjave. On je, priznaš to ali ne, olimpijski zmagovalec. Zasluži si vso spoštovanje.
koncert
# 11.01.2019 ob 09:30
Slovenija se ti iskreno zahvaljuje za lansko zmago.
Vsi za enega, eden za vse!
Binder Dandet
# 11.01.2019 ob 08:36
Ne, povprečen Američan ne bo znal povedat, kje je Slovenija. Tudi povprečen Slovenec ne zna povedat, za kater klub igra Luka Dončić. Je pa že (praktično) vsak Slovenec slišal za Luko Dončića. Podobno v ZDA je vsak navijač NBA slišal za Luko Dončića in mnogim med njimi ni ušlo, da prihaja iz Slovenije, ker to omenijo TV komentatorji praktično vsak dan. Slovenija, Jugoslavija, Evropa. Veliko se o tem govori. In tam je šele 3 mesece. Počakajte, da bo 3 leta.
igorico
# 11.01.2019 ob 08:19
Najhitrejsi nacin glasovanja je Google Search. Vzame le 10 sekund. V Googlovo iskalno polje vpises "vote nba" - prikaze se ti seznam ekip in poklikas.

Ali pa v polje vpises "doncic", kliknes "See ballout" in "Vote". Enako naredis za "dragic".
tomppa46
# 11.01.2019 ob 07:08
LUKA SKYWALKER!!!! Luka je Slovenski PONOS!
Kekec99
# 11.01.2019 ob 10:10
Po drugi strani pa poznamo primer Britney Spears ( al kako se že piše ), ko so jo vprašali če je že imela koncert v kakšni čezoceanski državi in ta je odgovorila z da, v Kanadi. :)
cricka
# 11.01.2019 ob 08:17
Celjan

Saj ne zahtevamo, da americani poznajo dezele nemcije ali avstrije. Slovenija pa je samostojna drzava, tako kot USA in ne dezela kot npr Texas. Zato je primerjava zgresena.
GUESS
# 11.01.2019 ob 11:08
Uf, kakšen krasen pogled na lestvico najboljših pri glasovanju za All Star. Luka je izjemno visoko, pa ne zaradi mojih dnevnih 4 glasov oz. ob dvojnih dnevih 8. On je visoko, ker je briljanten igralec in to razumejo celo Američani in drugje po svetu.
Še nekaj: si predstavljate Zahod: Bogdan Bogdanović, Teodosić, Dončić, Nurkić, Jokić proti Vzhodu: Bojan Bogdanović, Dragić, Mirotić, Vučević, Hezonja.
Tej skupni ekipi niti LeBron z Giannisom, Westbrookom, Curryjem in Hardnom ne bi zlahka prišel do živega.
Na pou Slovenc
# 11.01.2019 ob 10:49
Najboljsi ambasador Slovenije je Luka Doncic, najslabši ambasador Slovenije pa je Melanija Trump :) Upam da bo v prihodnje ce ne drugega zaradi Luke bolj ponosna slovenka:)
zmiki
# 11.01.2019 ob 10:08
Pa še tista slaba je 14/8/6.
IzTujine
# 11.01.2019 ob 09:34
Izfok čop pravi da ni!
Vombat89
# 11.01.2019 ob 17:27
Bil sem siguren, da bo luka imel povprečje največ 15 točk, zadaj pa se taka tekma, ko da 14 košev šteje kot katastrofalna, haha, res neverjetno kaj dela. V dveh letih evrolige ne vem če je več kot dvakrat presegel 30 točk, sedaj pa že 4 krat
rudes
# 11.01.2019 ob 08:43
Igorja je užitek gledati na klopi, tudi zato, ker je vseskozi v igri, sodeluje v njej, stalno posega vanjo in išče rešitve za trenutno situacijo, oziroma postavo, ki trenutno najbolje funkcionira. Za razliko od Carlilea, ki enostavno zamenja celo peterko, praktično skoraj do minute natančno. Ve se npr., da Luka začne 1. in 3. četrtino, v 2. in 4. pa vstopi nekje 6-7 minut pred koncem. Nasprotni trenerji se sploh ne rabijo več pripravljati na njihovo taktiko, ker je pač predvidljiva. Edino odsotnost določenega igralca, kot na zadnji tekmi DSJ-a, spremeni Rickovo "taktično zamisel".
maliP
# 11.01.2019 ob 07:24
Ponovim še tule.
Je cilj vodstva franšize obnova oziroma izgradnja ali razvoj nove ekipe, t. i. 'rebuild'? Moj ni, saj to ni razvojna liga, Evroliga, Evropski pokal … Z vsem spoštovanjem do vseh lig, ampak to je najmočnejša na svetu. G-liga je za razvoj, v NBA pa ni namen razvoj igralcev. Tu gre le za zmago ali poraz. Dober si, kolikor imaš zmag. Lahko je sicer izgradnje moštva nek koncept, ampak mi se za tem ne bomo skrivali. To ne sme biti nikakršen alibi, da se tekma ne dobi. V tem brutalnem poslu štejejo samo zmage in porazi. Število zmag določa, kako dober si. Besede 'rebuild' ne uporabljamo v našem slovarju. S fanti, ki jih imamo, poskušamo dobiti vsako tekmo. Res smo mladi, imamo tri novince, tudi Devin Booker je star šele 22. Igralci morajo čutiti, da jih spoštuješ, jih imaš rad in verjameš vanje, da skupaj rastejo kot ekipa.

Tole je Kokoškov vse povedal. Praktično pa skoraj vsi trenerji v ligi vodijo ekipe po načelu neke teorije in splošnega znanja, trenerjev ki imajo avtoriteto in si upajo kaj novega je zelo malo (Popovič, Jackson, Riley) In čeprav kritiziramo Carlisa je pač tako, podobno kritiziramo trenerja Miamija smo trenerja PHX in HUS ko je tam igral Goran in smo Louja v CLE ko z LBJ ni uspel ponoviti prstana. Vendar ko si v tej funkciji ne smeš narediti poraza zaradi lastnih pozkusov ampak lahko izgubiš samo če si taktično in sstrokovno naredil vse po priročniku in ima nasprotna ekipa pač boljše igralce ali več sreče.
Robiland
# 11.01.2019 ob 21:02
Kaj me briga, ce je kaksen American slisal za Slovenijo. Bolje je, da cim manj vedo o nas.
Kekec99
# 11.01.2019 ob 10:04
Kokoškov pravi da je Luka Dončić velik ambasador Slovenije, v Sloveniji pa še vedno raje "vidimo" ambasadorje Slovenije postavljene s strani politike???
Lorijan
# 11.01.2019 ob 09:02
Moram prav odgovoriti ...

razlika zakaj povprečen Evropejec/Azijec/Afričan ne pozna zveznih držav ZDA je, ker le te zvezne države na svetovni politični/športni/kulturni/itd. sceni ne nastopajo kot posamezne države, ampak vedno pod zastavo ZDA. Torej uporabljajo simbole ZDA, himno ZDA itd. Na primer za države kot so Škotska, Vales, Severna irska itd. lahko slišiš, ker kot take tudi nastopajo v nekaterih športih (Ragbi, nogomet, ...) oz. na določenih takih in drugačnih scenah, zvezne države ZDA pa razen znotraj ZDA ne nastopajo nikjer. Prav zato je primerjava med majhnimi državami kot je Slovenija in zveznimi državami popolnoma neumestna.

Prav tako sem prepričan, da vsaj mladina zna našteti vsaj nekaj zveznih držav, recimo Kalifornija, Teksas, Havaji, Aljaska, Washington DC ... najverjetneje pa res ne poznajo takih kot so Idaho, Misouri, Arkansas ...
Slovan65
# 11.01.2019 ob 08:24
Sem ljubitelj košarke. Veliko sem jo tudi igral.
Opažam pa, da slovenski mediji z nekritičnim in pretiranim in nezrelim obravnavanjem Dončića, slednjemu delajo medvedjo uslugo.
Iz sicer čisto v redu fanta so naredili težko neprebavljivo nehiško žajfnico namenjeno gospodinjam.
Kdor si je ogledal kakšno njegovo tekmo v celoti v direktnem prenosu in svoje občutke primerjal s poročanjem slovenskih medijev, je imel občutek, da gre za dva različna dogodka.
Pa niti ni toliko moteče pretiravanje kot amatersko obravnavanje tekme.
kvisko75
# 11.01.2019 ob 08:00
Da bo zato povprečen Američan vedel, kje je Slovenija?
Slovenc122
# 11.01.2019 ob 13:51
Po drugi strani pa poznamo primer Britney Spears ( al kako se že piše ), ko so jo vprašali če je že imela koncert v kakšni čezoceanski državi in ta je odgovorila z da, v Kanadi. :)

Ko Bush izjavi, da je Kanada njihova najboljša severna soseda, me to niti ne preseneča.
urigeller
# 11.01.2019 ob 11:40
Cricka ! Teksas je skoraj gotovo bolj prepoznavno ime kot Slovenija ! Da ne bo pomote , sem zelo ponosen na svojo državo in izobesim zastavo ob vsaki priložnosti !
garmond
# 11.01.2019 ob 11:35
Splošna razgledanost Američanov se je z množičnim uvozom košarkarjev iz celega sveta v NBA ligo drastično povečala.
Zdaj recimo marsikateri Američan celo ve, da Slovenija sploh obstaja.
V zemljepisu so bili Američani vedno bolj bogi, razen seveda pri prepoznavanju tistih držav, ki so jih "demokratizirali".
Luka je res pravi ambadador Slovenije, pri Melaniji pa je to ravno nasprotno. Totalno me je razočarala, kar se tega tiče.
zmiki
# 11.01.2019 ob 10:06
A mu je že kaj žal, da ni Luke izbral na naboru?
mile952
# 11.01.2019 ob 09:56
Veliko Slovencev seveda pozna po imenu vse zvezne države v ZDA, tudi Idaho, Missouri in Arkansas, kjer je bil guverner Clinton, preden je postal predsednik ZDA, našteti na izust vse naenkrat pa seveda malokdo.
Lorijan
# 11.01.2019 ob 09:09
Pardon Washington DC ni zvezna država (glavno mesto), je pa Washington zvezna država na SZ ZDA ...
igorico
# 11.01.2019 ob 08:20
Z oknom "New Incognito Tab" oz. "New InPrivate Windows" (vsak brskalnik ga imenuje drugace) lahko na vote.nba.com oddas glas tudi na svoj sekundarni naslov e-poste (npr. sluzbeni), na naslov zene, punce, mame, sodelavca ...

Vsaj na dan, ko glas steje dvojno.
Strokovnjak
# 11.01.2019 ob 17:05
Celjan27
# 11.01.2019 ob 08:11
Kvisko75:

Tako kot povprecen Slovenec ne zna iz glave nasteti vsaj 10 ameriskih zveznih drzav, tako povprecen American ne bo nikoli znal pokazati Slovenije na mapi.

Je pa res, da je zaradi Luke, ki je ze zdaj nas najbolj prepoznaven brend vseh casov, povprecen American vsaj slisal za Slovenijo...


Slišal mogoče, ampak tudi večina rednih spremljevalcev NBA kaj več, kot da je iz Evrope, ne bo znala povedati...
mirka
# 11.01.2019 ob 11:55
Super trener in osebnost, kar je dokazal z našo reprezentanco, upam, da tudi uspehi s Phoenixom čim prej sledijo - mislim, da mu večina Slovencev privošči, saj je tudi on zdaj napol "naš":)

Kaka fajn ekipa bi bila za navijat, če bi igrali Dragič, Dončić, Jokić, Bogdanović in še kdo, treniral pa bi jo Kokoškov:)
pigl
# 11.01.2019 ob 10:56
kakšna jugoslavija model?
zapravico
# 11.01.2019 ob 08:45
Ko bi mi imeli enega takega trenerja kot on za stalno,takoj podpišem
blazz28
# 11.01.2019 ob 19:56
Tezko se identificiram 100% z njim kot ponosni slovenec ker valda ne mislte da ima košarkarski Talent po Mirjam?
mitgo
# 11.01.2019 ob 18:04
Brez zamere,ampak hvala,ker si se popravil sam.
mitgo
# 11.01.2019 ob 18:00
Vidiš Cricka napaka,Texas je država,katera se je sama odločila,da se bo pridružila USA,ne dežela.
threepointer
# 11.01.2019 ob 16:39
mirka, takšna ekipa bi bila v borbi za prstan.
Slovan65
# 11.01.2019 ob 13:35
Za besedico težko manjka vejica.Za besedico neprebavljivo sledi prva črka m.
Za besedico žajfnico sledi vejica.

Jebiga, mali ekran, debeli prsti.
garmond
# 11.01.2019 ob 11:38
"ambasador"
Sistem ne dovoljuje popravljanja napak. Velika napaka tega sistema na MMC-ju.
zamudnik
# 11.01.2019 ob 10:24
Vsi tu vedo, kdo je Luka Dončić.

V ZDA vsi vedo, kdo je Luka Dončić, samo mi pa vemo, kdo so Andora, Gibraltar in San Marino.
Bolek
# 11.01.2019 ob 11:01
Vsi ste ponoreli, vsak dan vsaj en članek o Dončiću. Fant se mi že smili, še dobro da ni v Sloveniji, drugače bi se mu še zmešalo.
A novinarji res mislijo, da mu s tem delajo uslugo?
Kazalo