Slovenija
slice
Vlada je potrdila predlog rebalansa proračuna za leto 2019
DZ bo o rebalansu odločal na začetku marca, 24. januar 2019 ob 11:19 Vlada je na seji sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, ki bo zdaj potreboval še potrditev v državnem zboru. Z osnutkom rebalansa so se sicer stirnjale vse koalicijske stranke.
19
Soglasna podpora mandatno-volilne komisije za Petra Svetino
24. januar 2019 ob 12:29 Predlog predsednika Boruta Pahorja, da DZ za varuha človekovih pravic imenuje specialnega pedagoga za osebe z motnjami v duševnem razvoju Petra Svetino, je dobil soglasno podporo mandatno-volilne komisije.
Prešiček: Nisem odstopil, ker očitanih dejanj nisem storil. Prevozi pa so napaka.
332
23. januar 2019 ob 22:26 Minister Dejan Prešiček je omogočil, da so mu s službenim avtomobilom devetkrat peljali inštrument, kar je napaka, je dejal predsednik SD-ja Dejan Židan. Če bo premier ocenil, da mora Prešiček oditi, bo minister odšel, stranka pa bo to sprejela.
Poslanci vladi priporočajo, naj posreduje v tujini za zamejske medije
12
23. januar 2019 ob 20:34 Komisija za Slovence v zamejstvu in po svetu je na današnji seji vladi priporočila, da v stikih s predstavniki deželnih in državnih oblasti v državah, kjer živi avtohtona slovenska narodna skupnost, izpostavi problematiko financiranja tiskanih medijev.
Podržaj: Sistemske spremembe v zaporih za zdaj niso potrebne
27
22. januar 2019 ob 15:29 Po pobegu iz koprskega zapora in napadu na pravosodnega policista na Dobu so se sešli direktorji zavodov za izvrševanje kazenskih sankcij in vodje oddelkov za varnost. Sklenili so, da posebni ukrepi za zdaj niso potrebni.
Šarec pozval Prešička k razjasnitvi razmer na ministrstvu Predsednik vlade Marjan Šarec je na ministra za kulturo Dejana Prešička naslovil pismo, v katerem ga poziva, da se opredeli do navedb iz pisma sindikata Glosa in uslužbencev ministrstva za kulturo.
120
Programski svetniki za novega direktorja Radia Slovenija potrdili Mirka Štularja Programski svetniki RTV Slovenija so z 21 glasovi ZA in brez glasu proti odločili, da bo novi direktor Radia Slovenija postal Mirko Štular, ki ga je na to mesto predlagal Generalni direktor RTV-ja Igor Kadunc.
10
Zavrnjena tožba nekdanjega notarja Sikoška zoper pravosodno ministrstvo Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nekdanjega notarja Jožeta Sikoška zoper državo oz. ministrstvo za pravosodje. Izpodbijana odločba, s katero so Sikošku odvzeli notariat v Ljubljani, je zakonita, meni sodišče.
15
Aktivno državljanstvo in evropske volitve: Kaj bi evropski poslanci predlagali za izboljšanje volilne udeležbe? Kako spodbuditi državljane k večji aktivnosti in večjemu zanimanju za politiko in kateri so izzivi za Evropski parlament v prihodnjem mandatu, sta vprašanji, na kateri so v državnem zboru odgovarjali slovenski poslanci v Evropskem parlamentu.
102
Do konca januarja rešene vse zaostale vloge na CSD-jih Zaostanek pri reševanju vlog, ki se je nabral na ljubljanskem centru za socialno delo, bo rešen še ta mesec, napovedujejo pristojni. Na pomoč so namreč priskočili tudi drugi centri.
14
Vox populi: Šarec po priljubljenosti prehitel Pahorja, LMŠ pa SDS Stranka LMŠ je po priljubljenosti prehitela največjo stranko SDS in je zdaj prva, premier Marjan Šarec pa je s prvega mesta priljubljenosti izrinil predsednika Boruta Pahorja, ki je bil na vrhu lestvice vse od marca 2015.
281
V Ljubljani so se spomnili žrtev holokavsta Koordinacijski odbor žrtev vojnega nasilja v okviru ZZB-ja za vrednote NOB-ja Slovenije je pripravil prireditev ob prihajajočem mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta.
28
Zaradi dodatkov za pripravljenost bodo štirje profesorji sedli na zatožno klop V četrtek se bo začel predobravnavni narok v zadevi, povezani z domnevno neupravičenimi izplačili dodatkov za stalno pripravljenost. Zaradi zlorabe položaja se bodo zagovarjali štirje nekdanji in sedanji vodilni na ekonomski fakulteti (UL).
23
Brezpilotnih letalnikov v Sloveniji več tisoč, dovoljenje za upravljanje ima 200 oseb Pred časom so na dveh letališčih v Veliki Britaniji ustavili ves promet, ker so v bližini letališč opazili brezpilotne letalnike. Pri nas se k sreči to še ni zgodilo, je pa že bilo nekaj manjših incidentov.
52

Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
23. januar 2019 ob 11:52 Popolnoma nesprejemljivo je, da bi tudi kandidati iz Združenega kraljestva sodelovali na volitvah in bili izvoljeni v parlament.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo