Rekreacija
slice
Balohov ultramaraton tudi s pridihom Jureta Robiča
Izkupiček gre Zvezi prijateljev mladine Moste - Polje, 23. januar 2019 ob 12:53 Ultramaratonski kolesar Marko Baloh se bo že štirinajstič usedel na kolo za polnih 24 ur. Tradicionalna maratonska preizkušnja v BTC-ju bo tudi letos dobrodelna.
Tekači veseli bele lise na travniku pri Preski
10. januar 2019 ob 19:56 Čeprav je zima skopa s snegom, so v Nordijskem centru Bonovec pri Medvodah uredili 1,2 kilometra proge za smučarski tek.
Božički za dober namen zbrali skoraj 3.700 evrov
17. december 2018 ob 13:22 V hladnem večeru, ko so po zraku plesale tudi snežinke, se je v parku Tivoli na dobrodelnem teku in pohodu Božičku zbralo skoraj 600 tekačev in pohodnikov.
Kitajski tekaški razcvet kvarijo goljufi – na polmaratonu goljufalo več kot 250 ljudi
30. november 2018 ob 10:09 Na Kitajskem je vse več rekreativnih tekačev, vse več je tekaških dogodkov, razcvet pa doživlja tudi industrija tekaške opreme.
V Bruslju nagrada za fair play tudi za slovenska tekača
26. november 2018 ob 17:10 Na 24. kongresu Evropskega fair play združenja v Bruslju sta bila za svojo nesebično pomoč v letu 2017 s priznanjem nagrajena tudi slovenska rekreativna tekača.
Dan snega v Ljubljani s snegom iz Planice Ljubljana bo v petek, 18. januarja, na območju od Prešernovega trga do mestne hiše gostila poseben dogodek ob dnevu snega, kar bo uvod v pestro dogajanje konec tedna v Planici.
Tega še niste poskusili: smučke z zamenljivo levo-desno smučko Slovaško podjetje Forest Skis je razvilo asimetrične smuči Lotor z različno levo-desno smučko, ki pa sta zrcalni, zaradi česar ju lahko zamenjamo, kar omogoča različen slog turne vožnje.
Novogoričani dobili prenovljeno vadbeno jaso V gozdu Panovec v Novi Gorici so uredili vadbeno jaso, slovesno odprtje je bilo v sredo. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 48.000 evrov.
Odziv na najhitrejšo Slovenko: Vsa čast! In rožica! Ljubljanski maraton se je ustoličil med najhitrejšimi na svetu, direktor Gojko Zalokar, ki razmišlja o slovesu, verjame, da bo to v prestolnico pripeljalo še več uglednih tekačev.
Rekreacija in domače dobrote: prijetni vtisti s popotovanja po Levstikovi poti V Litiji in v Šmartnem je potekalo že 32. popotovanja po Levstikovi poti. Osrednja prireditev je bila na vaškem trgu na Čatežu.
Lemma se je v Ljubljani spustil pod dve uri in pet minut Želje organizatorjev maratona v Ljubljani so se uresničile, Etiopijec Sisay Lemma je namreč zmagal z odličnim časom 2:04:58. To je seveda nov rekord maratona v Ljubljani.
Izziv za ekstremiste: Stotica ob Mrzli reki Vipavska dolina bo, podobno kot pri Teodozijevi bitki leta 394, v soboto, 8. decembra, kulisa osebnim izzivom in trpljenju 300 tekačev, ki se bodo pomerili na 50, 75 ali 100 km dolgem teku.
Za uvod v 23. ljubljanski maraton teki najmlajših Konec tedna bodo ulice v prestolnici preplavili tekači na 23. ljubljanskem maratonu, ki se v soboto začenja z otroškimi in mladinskimi teki.
Maraton se začne šele po tridesetem kilometru Mitja Krevs, ki je lani s hudimi krči pritekel v cilj Ljubljanskega maratona in postal državni prvak v maratonskem teku, pravi, da se zadnjih kilometrov niti ne spominja več.
Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom? Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?

Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018