MMC Analiza
slice
Akcija beseda leta - MMCanaliza s Simono Klemenčič
Nabor kandidatov poteka do 19. decembra, 12. december 2018 ob 16:34 ZRC SAZU in naš spletni portal že tretje leto izbiramo besedo leta, do zdaj ste poslali več kot sto predlogov, kar še vedno lahko počnete.
28
"Fascinira me otroško pripovedovanje zgodbe, v katerem laž soustvarja resničnost"
17. november 2018 ob 20:11 " Fascinacija nad žanrom filma ceste izvira predvsem iz fascinacije nad filmom o pripovedovanju, " je izpostavil v Ljubljani rojeni - vendar v Pragi živeči in ustvarjajoči - režiser Olmo Omerzu, s ...
MMCanaliza: kako krmariti med več kot sto filmi 29. Liffa?
8
6. november 2018 ob 13:12 Dan pred začetkom letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala se je MMC-jeva filmska kritičarka Ana Jurc v MMCanalizi pogovarjala z Ano Šturm in Tino Poglajen.
Vrača se Jezikovni spletovalec. Kakšne jezikovne zagate bo reševal?
15
2. oktober 2018 ob 12:38 Večkrat sicer slišimo kritiko, da Slovenci z jezikom ravnamo kot svinja z mehom, vendar ena najbolj priljubljenih rubrik na straneh MMC-ja priča o nasprotnem.
Miha Šalehar v MMCanalizi: "Knjiga je tudi terapija zame"
44
11. september 2018 ob 11:48 "Knjige Duh česa v tiskani obliki sploh nisem prebral. Vedno s težavo preletim svoje tekste, ko so enkrat napisani. Svojih oddaj ne poslušam, tudi z gledanjem sebe po televiziji sem imel težave," je ...
Dabanović si želi finale Belgija - Hrvaška "Najbolj suvereno mi deluje Francija, največ rezerv v igri ima Hrvaška. Belgija je pričakovano v polfinalu, Anglija me je presenetila," je štiri polfinaliste SP-ja v Rusiji v MMCanalizi ocenil ...
55
MMCanaliza: Veliko slabo izvedenih enajstmetrovk po sredini Na svetovnem prvenstvu v nogometu so znani vsi udeleženci četrtfinala, dosedanji del tekmovanja je v MMCanalizi komentiral Mladen Dabanović.
12
MMCanaliza: Pravi obraz se pokaže v izločilnih bojih "Cilj velikih reprezentanc na svetovnem prvenstvu je, da preživijo skupinski del," je povedal Mladen Dabanović v MMCanalizi in dodal, da umetniški vtis v prvem delu ne šteje.
6
MMC-analiza: Mladen Dabanović stavi na Brazilijo Brazilija, Francija, Nemčija in Španija so izbranci za večno slavo MMC-jevega analitika Mladena Dabanovića, ki je podal zadnje napovedi in ocene pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva v ...
22
MMCanaliza: "Nove stranke redko operirajo s podatki" "Če politik nekaj reče na javnem soočenju, je vsaka beseda takoj preverljiva po spletu in potem informacija takoj zaokroži po Facebooku in Twitterju. Politiki bi morali biti veliko bolj podkovani ...
25
MMCanaliza: Janus si ne zasluži, da o odstavitvi izve od novinarjev Po nedeljskem zaključku sezone je bilo v Planici pestro. Goran Janus je od novinarjev izvedel, da se piše odstavitvena izjava. Trenerja so napadli tudi skakalci.
151
MMCanaliza: "Oblika vode je ideološko in moralno najustreznejši film tega leta." Ana Jurc in Andrej Gustinčič sta komentirala odločitve Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki je letos največ zlatih kipcev namenila Obliki vode , nostalgični pravljici o ljubezni med ...
46
MMCanaliza: Slovenski rokometni epilog, ki pušča grenak priokus Slovenski rokometaši so na evropskem prvenstvu osvojili osmo mesto. Analizo njihovega nastopa na Hrvaškem je podal MMC-jev strokovni komentator Ognjen Backović.
48
MMCanaliza: Dance moramo prisiliti, da se z nami mučijo Slovenski rokometaši so se uvrstili v drugi del evropskega prvenstva in ohranili vse možnosti za preboj v polfinale.
55
Backović: Videoanalize ne more zahtevati športni direktor reprezentance Rokometna tekma med Slovenijo in Nemčijo, ki se je končala brez zmagovalca (25:25), še vedno buri duhove. V MMC-jevi analizi smo gostili nekdanjega slovenskega reprezentanta Ognjena Backovića.
115

Kazalo