Lokalne novice
slice
Gašpar Mišič je postal pooblaščenec župana Aleša Beržana in svetovalec v Marjetici
Gašpar Mišič je pri novem koprskem županu prevzel kar dve funkciji, 24. januar 2019 ob 11:15 Nekdanji svetovalec koprskega župana Borisa Popoviča in direktor Marjetice Koper Gašpar Gašpar Mišič je pri Alešu Bržanu prevzel funkciji pooblaščenca za zastopanje interesov občine in svetovalca v komunalnem podjetju Marjetica.
28
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Komercialni del projekta Emonika ima novega lastnika
2
24. januar 2019 ob 09:48 V Slovenskih železnicah pravijo, da so veseli vstopa novega partnerja in da z državo izvajajo vse potrebno za začetek gradnje javnega dela projekta Emonika v letu 2020.
Zastrupljanje psov v Celju? Več jih je poginilo v hudih bolečinah.
45
23. januar 2019 ob 19:25 Lastniki psov v okolici Celja so zaskrbljeni in prestrašeni. Na območju Košnice je v zadnjih treh tednih v hudih bolečinah poginilo več psov. Da je šlo za zastrupitev, so potrdili tudi na celjski policiji, kjer preiskujejo tri primere.
Jure Leben: Hidroelektrarn na reki Muri ne bo
134
22. januar 2019 ob 16:36 V Veliki Polani je 16 županov z novoustanovljenega Biosfernega območja Mura dobilo Unescov certifikat programa Človek in biosfera. Minister Jure Leben je ob tem napovedal, da elektrarn na reki Muri ne bo.
Kulturni minister v Mariboru izrazil podporo Arsenovičevim načrtom za knjižnico
4
22. januar 2019 ob 16:07 Mariborski župan Saša Arsenovič je danes gostil ministra za kulturo Dejana Prešička, s katerim sta med drugim govorila o problematiki s področja kulture in mladine.
So bili krajani ob zdajšnji progi Koper–Divača zavedeni? Krajani ob sedanji progi Divača–Koper so bili zavedeni, meni komisija za spremljanje gradnje drugega tira, ki jo je imenoval nekdanji župan Boris Popovič. Zdajšnje proge ne bodo ukinili in vprašanje je, kdaj bo nova proga dvotirna.
13
Upravno sodišče zavrnilo Popovičevo zahtevo za začasno prekinitev Bržanovega županovanja Novogoriški oddelek upravnega sodišča je kot neutemeljeno zavrnil zahtevo Borisa Popoviča za začasno odredbo, s katero bi do odločitve sodišča prekinili županovanje Aleša Bržana v Kopru.
40
Tri lokacije, da se dela na hitri cesti proti Koroški začnejo že letos Projektanti hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec so predstavili tri mogoče lokacije na tem odseku tretje razvojne osi, kjer bi lahko pospešili postopke in prva dela na najmanj eni lokaciji začeli že letos.
22
V Tivoliju sekajo poškodovana drevesa, previdno med sprehodi V gozdu med Tivolijem in vilo Marija Vera bodo do sredine februarja sekali drevje. Obiskovalce gozda na zavodu naprošajo, da se v času sečnje izogibajo delovnemu območju.
4
Pomlad bo prinesla sanacijo največjega slovenskega sodobnega mozaika Mozaik, ki so ga leta 1982 vzidali na pročelje Osnovne šole Jožeta Gorjupa v Kostanjevici na Krki, bo po odločitvi tamkajšnjih občinskih svetnikov kmalu deležen sanacije oziroma restavracije.
1
Sodišče odblokiralo račune občini Izola Piransko okrajno sodišče je izolski občini za 40 dni odložilo izvršbo. Na občini zagotavljajo, da bodo v tem obdobju zagotovili sredstva za poplačilo 1,9 milijona evrov dolga in pogoje za povsem normalno delovanje občinske uprave.
9
Na licitaciji lesa več lepih javorjev rebrašev, prvič hlodovina tudi iz državnih gozdov Organizatorji slovenjegraške licitacije vrednejšega lesa pripravljajo vse potrebno za kupce. Ponagajal jim je sneg, saj so morali z več kot 2.000 kubičnih metrov hlodov očistiti sneg. Lanska dražba je bila rekordna, podobno pričakujejo tudi letos.
1
Zgodba o klopeh in ljudeh: urbanistični podvig, ki povezuje Mariborčane Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh v Mariboru od leta 2015 postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri, doslej morda skriti kotiček mesta. Tako želijo znova oživiti javni prostor in spodbuditi povezovanje ljudi.
1
Ljubljanski pajki imajo vse manj dela, lani odpeljali 2.390 vozil Pajki v Ljubljani iz leta v leto odpeljejo manj vozil, ki napačno parkirana ovirajo promet. Lani so tako po nalogu mestnih redarjev odpeljali 2.390 vozil, kar je za okoli polovico manj kot leta 2015, ko so odpeljali 4.863 vozil.
22
Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na protifašističnem okoli 200 Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound so v Gorici na obletnico fašističnega poraza pri Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod protifašistov.
152

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

13:00 Prvi dnevnik
13:20 Omizje: Štajerski gospodarski forum, pogovorna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

Radio Maribor

13:00 Novice
14:30 Do popoldneva, obvestila
Kazalo