slice
Festival Sundance bo znova premagoval občutek nemoči v družbi
Velja za enega od festivalov z najbolj uravnoteženim programom glede zastopanosti žensk, 24. januar 2019 ob 11:23 V Park Cityju v ameriški zvezni državi Utah se začenja 35. filmski festival Sundance. Festival, ki ga je leta 1985 ustanovil režiser in igralec Robert Redford, je postal po svetu najbolj znan festival neodvisnega filma.
Umrl je režiser Jonas Mekas, ki je v film ujel bežne utrinke lepote
24. januar 2019 ob 10:43 V sredo je v 97. letu starosti na svojem domu v New Yorku umrl ameriški filmar litovskega rodu Jonas Mekas - kultni režiser liričnih podob in vodilna figura ameriškega avantgardnega filma.
Je nemški kandidat za tujejezičnega oskarja zloraba življenjske zgodbe Gerharda Richterja?
5
23. januar 2019 ob 20:17 Eden od petih kandidatov za tujejezičnega oskarja je nemški film, ki prinaša zgodbo slikarja, odraščajočega v času nacizma, vendar Gerhard Richter meni, da je zgodba pretirano podobna njegovi in da jo film pri tem grobo izkrivlja.
Slovenska manjšinska koprodukcija o izginulih dojenčkih potuje na Berlinale
1
23. januar 2019 ob 20:37 Šivi, celovečerec srbskega režiserja Miroslava Terzića, ki je nastal v srbsko-slovensko-hrvaško-bosansko-hercegovski koprodukciji, bo prikazan na letošnjem filmskem festivalu v Berlinu.
Gandolfinijev sin kot mladi Tony Soprano v filmu The Many Saints of Newark
1
23. januar 2019 ob 16:56 "V izredno čast mi je, da bom lahko nadaljeval očetovo zapuščino," je dejal Michael Gandolfini glede prihajajoče vloge mladega Tonyja Soprana - lika, s katerim je zaslovel njegov oče v seriji Sopranovi.
Stekleni Izkušnje učijo, da na "veliko vrnitev" M. Nighta Shyamalana nikoli ne gre računati s popolno gotovostjo. V Steklenem jadra na valu navdušenja fanov nad zgodbo, ki ji želi naprtiti svoj tipični končni preobrat. A kaj, ko zanj nima dovolj dobre ideje.
7
Poslovil se je agent Tony Mendez, navdih za film Misija Argo Bena Afflecka Tony Mendez, vohun, ki je v sedemdesetih reševal iransko krizo s talci in s tem navdihnil film Misija Argo Bena Afflecka, je umrl v soboto po dolgotrajni bitki s parkinsonovo boleznijo, je potrdila njegova literarna agentka Christy Fletcher.
2
Oskarji: s po desetimi nominacijami boj vodita Roma in Najljubša Oskarjevska bitka se stopnjuje: Akademija je v največ kategorijah, kar desetih, nominacije namenila mehiški socialni drami Roma in kostumski drami Najljubša. Med najboljše filme sta se prvič prebila Netflixov film in Marvelov blockbuster.
41
Ameriška premiera za Igram, sem, meditacijo o igralskem poklicu Dramo Igram, sem, drugi igrani celovečerec režiserja in scenarista Miroslava Mandića, bodo predvajali na 34. mednarodnem filmskem festivalu v Santa Barbari (SBIFF), kar bo tudi njegova ameriška premiera.
V boju za zlate maline: Helen Mirren, Jamie Foxx, John Travolta in Donald Trump Dan pred razglasitvijo filmskih presežkov, ki jih Ameriška filmska akademija pošilja v boj za letošnje oskarje, so v Hollywoodu razglasili nominirance za nagrade, ki bi se jim marsikdo najraje ognil.
3
Olmu Omerzuju nagrada Češke filmske in televizijske zveze Na češkem živeči in delujoči slovenski režiser Olmo Omerzu se ponaša s še eno zvenečo lovoriko, saj so ga ovenčali z nagrado trilobit, ki jo podeljuje Češka filmska in televizijska zveza Fites.
3
Marija Škotska Prestižna britanska kostumska drama z oskarjevskima nominirankama v glavnih vlogah: Marija Škotska je točno tak tip filma, kakršen v sezoni nagrad skoraj samoumevno zleze med nominirance in favorite. Kaj je torej šlo narobe, da je tokrat ostal spregledan?
18
Z nagrado ceha producentov Zelena knjiga postala močan oskarjevski favorit Ceh hollywoodskih producentov je v soboto zvečer v nasprotju z večino napovedi za najboljši film leta 2018 izbral biografsko dramo Zelena knjiga (Green Book). Je to še zadnji namig pred razglasitvijo oskarjevskih nominacij, da ni še nič odločeno?
8
Umrl sloviti hollywoodski producent Andrew Vajna V Budimpešti je v 75. letu umrl nekdanji hollywoodski producent Andrew Vajna. V ZDA se je podpisal pod približno 50 filmov, večinoma akcijskega žanra, tudi pod kultna Terminatorja in Ramba. Bil je eden najbolj iskanih producentov v Hollywoodu.
6
Po Houellebecqovi distopični viziji Francije bodo posneli TV-serijo Štiri leta po izidu bo kontroverzni roman Michel Houellebecq Podreditev dobil še televizijsko predelavo. Po pisateljevem orisu Francije, v kateri leta 2022 na volitvah za predsednika zmaga zmerni islamist, bodo posneli TV-serijo.
1

Gledamo
link
Stekleni
7
23. januar 2019 ob 12:24 Izkušnje učijo, da na "veliko vrnitev" M. Nighta Shyamalana nikoli ne gre računati s popolno gotovostjo. V Steklenem jadra na valu navdušenja fanov nad zgodbo, ki ji želi naprtiti svoj tipični končni preobrat. A kaj, ko zanj nima dovolj dobre ideje.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo