Aktualno
link
Pred začetkom nove izdaje festivala Ment je vse letošnje izvajalce mogoče spoznati prek vizualne podobe. S svojo likovno govorico jih predstavljajo mladi umetniki in umetnice, ki so po umetniško navdahnjenem zmenku na slepo ustvarili plakate nastopajočih.
Film
link
Je nemški kandidat za tujejezičnega oskarja zloraba življenjske zgodbe Gerharda Richterja?
5
23. januar 2019 ob 20:17 Eden od petih kandidatov za tujejezičnega oskarja je nemški film, ki prinaša zgodbo slikarja, odraščajočega v času nacizma, vendar Gerhard Richter meni, da je zgodba pretirano podobna njegovi in da jo film pri tem grobo izkrivlja.
Več novic ...
Oder
link
Gledališka predstava Tomija Janežiča nominirana na Norveškem
23. januar 2019 ob 14:14 Režiser Tomi Janežič je na Norveškem s predstavo Kralj Ubu gledališča Trondelag v Trondheimu še enkrat nominiran za gledališko predstavo leta (UtAwards).
Več novic ...
Razstave
link
Pregledna razstava Albina Kreseta ponuja jasen vpogled v njegov kredo
8. januar 2019 ob 13:23 V galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) bodo drevi odprli pregledno razstavo del Albina Kreseta, ki ponuja jasen vpogled v njegov ustvarjalni razvoj, kot tudi v njegov umetniški kredo.
Več novic ...
Gledamo
link
Stekleni
7
23. januar 2019 ob 12:24 Izkušnje učijo, da na "veliko vrnitev" M. Nighta Shyamalana nikoli ne gre računati s popolno gotovostjo. V Steklenem jadra na valu navdušenja fanov nad zgodbo, ki ji želi naprtiti svoj tipični končni preobrat. A kaj, ko zanj nima dovolj dobre ideje.
Več novic ...
Poslušamo
link
Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987.
33
5. december 2018 ob 19:59 Kompilacija Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. oziroma Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.–1987.
Več novic ...
Glasba
link
Za dobro vsebino si je treba vzeti čas
1
24. januar 2019 ob 06:13 Čeprav v svojem delu pogosto uporabljam številke in statistiko, razvrščam in sestavljam lestvice, se vendarle izogibam uporabi besede najboljši. Vseeno pa si upam trditi, da je Tranzistorij najboljši slovenski podkast.
Več novic ...
Knjige
link
Zaradi homoerotične vsebine med nacizmom prepovedan roman šele zdaj v angleščini
3
23. januar 2019 ob 19:00 Roman Na robu noči z zgodbo, postavljeno v septembrski večer na obalo nemškega mesta, je prvič izšel leta 1933, vendar bo šele prihodnji mesec izšel v angleščini.
Več novic ...
Drugo
link
Odhod nezadovoljnih nosilcev lendavskega projekta EPK, nova ekipa še ni sestavljena
5
23. januar 2019 ob 14:58 Odstop Aleša Štegra kot vodje programskega sveta za pripravo kandidature Lendave za EPK leta 2025 in Mitje Čandra kot idejnega vodje projekta ter svetovalca prejšnjega župana Balažka je novega lendavskega župana Magyarja po njegovih besedah presenetil.
Več novic ...
Beremo
link
Kurt Vonnegut: Zbrane zgodbe, prva knjiga
1
21. januar 2019 ob 16:33 Posthumne izdaje zgodnjih, nepubliciranih ali izgubljenih del velikanov svetovne književnosti so vedno pospremljene z zrnom soli.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Na moje oči: Največja razstava sodobne iraške fotografije
6. december 2018 ob 08:16 V G aleriji Jakopič danes odpirajo razstavo Na moje oči: Zgodbe iz Iraka, kjer so razstavljene fotografije šestih iraških fotografov mlajše generacije, poleg pa še dela iz arhiva fotografa, ki je ...
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Gerhard Richter
23. januar 2019 ob 21:49 Če je slika vredna milijone, si jo ljudje ogledujejo zato, ker je draga.
Več novic ...
Kazalo