Evropska unija
slice
Slovenija se bo zaradi zasega dokumentov ECB-ja zagovarjala na Sodišču EU-ja
Domnevno sporni zaseg se je zgodil 6. julija 2016 v Banki Slovenije, 24. januar 2019 ob 12:53 Zaradi kršenja nedotakljivosti arhivov ECB-ja med zasegom dokumentov v okviru kriminalistične preiskave julija 2016 v Banki Slovenije, je Evropska komisija (EK) proti Sloveniji sprožila postopek pred Sodiščem EU-ja.
EU zaradi zadržkov Italije pripravljen prekiniti operacijo proti tihotapcem prebežnikov v Sredozemlju
21
23. januar 2019 ob 20:51 Evropska unija je pripravljena končati pomorsko operacijo za boj proti tihotapcem prebežnikov v Sredozemlju, če je Italija ne želi več, so potrdili viri blizu visoke zunanjepolitične predstavnice EU Federice Mogherini.
Cameron ne obžaluje referenduma o brexitu. Blair podpira novo glasovanje.
15
23. januar 2019 ob 14:52 Nekdanji britanski premier Tony Blair je za nemški portal Deutsche Welle dejal, da bi bil brexit brez dogovora katastrofa za vse. Drugi nekdanji premier David Cameron je za BBC povedal, da ne obžaluje referenduma o brexitu, "obžaluje le izid".
Roth: Niti Shakespeare si ne bi mogel zamisliti brexitovske tragedije takih razsežnosti 
42
22. januar 2019 ob 06:41 Britanska premierka Theresa May je nagovoru v spodnjem domu britanskega parlamenta vztrajala, da je najboljša možnost izstop iz EU-ja z dogovorom. Medtem opozicija predstavlja druge možnosti. Novo glasovanje je predvideno za 29. januar.
V EU so vse članice enakopravne – ene bolj, druge manj
6
22. januar 2019 ob 13:24 Kako lahko manjše države zagotovijo, da bo Evropska unija upoštevala, varovala in zasledovala tudi njihove interese in ne le nemških ali francoskih?
EU v boj proti dezinformacijam s sistemom za hitro opozarjanje EU naj bi marca vzpostavil evropski sistem za hitro opozarjanje na dezinformacije. V Sloveniji bo nacionalno kontaktno točke zelo verjetno vodil Urad vlade za komuniciranje (Ukom).
122
Reforma evropske avtorske zakonodaje visi v zraku, 11 držav članic jo je začasno zaustavilo Romunija si je želela, da bi novo evropsko direktivo o avtorskih pravicah sprejeli v času njenega predsedovanja, ki poteka v prvi polovici letošnjega leta. Toda nekaterim članicam EU-ja, med njimi Sloveniji, se predlog direktive ne zdi primeren.
24
Med laburisti razkol: podpreti drugi referendum o brexitu ali ne? Če bi vodja laburistov Jeremy Corbyn podprl drugi referendum o brexitu, bi lahko odstopilo več laburističnih ministrov v senci, saj v stranki ni visoke podpore tej možnosti.
42
Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico? Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.
68
Mayeva kuje nov "načrt" za brexit in poziva Corbyna, naj pri tem sodeluje Potem ko je britanska premierka Theresa May v sredo zvečer prestala glasovanje o nezaupnici, je v četrtek s poslanskimi skupinami iskala rešitve, kako izpeljati brexit oziroma najti dogovor, ki bo šel skozi parlamentarno sito.
100
Vlada Therese May preživela glasovanje o nezaupnici Britanski parlament pričakovano ni izglasoval nezaupnice vladi premierke Therese May, kljub porazu dogovora o brexitu 24 ur pred tem. 306 poslancev je nezaupnico podprlo, 325 pa jih je glasovalo proti.
28
Glavni pogajalec EU-ja: Tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje Urejen brexit ostaja naša absolutna prioriteta, a tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje, je v Strasbourgu dejal glavni pogajalec EU-ja o brexitu Michel Barnier.
118
Britanski parlament odločno zavrnil dogovor o brexitu Britanski poslanci so skladno z napovedmi zavrnili dogovor o brexitu med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo. Proti dogovoru je glasovalo 432 poslancev, za pa 202 poslanca.
151
Liberalna lista za evropske volitve: To ne sme biti blok Šarca, niti Cerarja, niti Bratuškove Predsednik SMC-ja Miro Cerar je glede prihajajočih evropskih volitev maja letos poudaril, da Evropa potrebuje slovenske liberalce, in pozdravil idejo o povezovanju slovenskih liberalnih strank v enoten blok.
27
S Sociolabom do boljšega razvoja socialne ekonomije Ste že zasledili projekt Sociolab ‒ aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo? Gre za vzpostavitev celovitega ekosistema za krepitev in razmah socialne ekonomije oziroma socialnih podjetij in zadrug z evropskimi sredstvi.
1

Izbor
Kazalo